Din køreskole i Hørsholm, Rungsted & Kokkedal

Ombytning af udenlandsk kørekort

Ombytning af udenlandsk kørekort - nem og effektiv proces

Har du et udenlandsk kørekort og ønsker at få det ombyttet til et dansk kørekort? Hos Kørekort-Nu, som er centralt beliggende i Hørsholm, gør vi processen enkel og overskuelig. Uanset om du har et kørekort fra et EU-land eller et land uden for EU, hjælper vi dig med at ombytte dit kørekort hurtigt og nemt, så du kan køre lovligt i Danmark. Vi dækker også nærliggende områder som Kokkedal, Rungsted samt resten af Nordsjælland.

Hvem kan ombytte deres udenlandske kørekort? Ombytning af udenlandsk kørekort

Ikke alle udenlandske kørekort kan ombyttes direkte til et dansk kørekort, men mange kørekort fra både EU-lande og visse andre lande uden om EU kan ombyttes uden at skulle gennemføre en ny køreprøve.

  • Kørekort fra EU-lande: Hvis dit kørekort er udstedt i et EU- eller EØS-land, kan det ombyttes til et dansk kørekort uden yderligere prøver.
  • Kørekort fra lande uden for EU: Har du et kørekort fra et land uden for EU, kan der være yderligere krav, såsom en teoriprøve eller køreprøve. For eksempel kræver ombytning af et amerikansk kørekort i Danmark ofte en supplerende prøve.


Det er vigtigt at forstå reglerne for dit specifikke kørekort. Hos Kørekort-Nu kan vi hjælpe med at navigere i reglerne, så du får den rette vejledning til ombytning af dit kørekort. Hvis du tidligere har haft en frakendelse af kørekortet, kan du læse om vores ydelser inden for generhvervelse af kørekort.

Regler og krav for ombytning af udenlandsk kørekort

Når du skal ombytte dit udenlandsk kørekort til et dansk kørekort, er der flere forskellige krav afhængigt af, hvor dit kørekort er udstedt.

  • EU og EØS-lande: Her er processen ret ligetil. Du skal indsende dit nuværende kørekort sammen med dokumentation som fx pas eller sundhedskort.
  • Lande uden for EU: Ombytning af kørekort fra lande uden for EU kan være lidt mere kompliceret. I nogle tilfælde skal du tage både en teoripøve og en praktisk køreprøve, før du kan få ombyttet kørekort. Dette gælder typisk for kørekort udstedt i lande som USA, Canada og Australien. 


Vil du vide mere om de præcise lovkrav, der gælder for ombytning af kørekort fra udlandet? På vores hjemmeside kan du finde yderligere oplysninger om dette.

Sådan foregår ombytning af udenlandskørekort hos Kørekort-Nu

Hos Kørekort-Nu, som dækker Hørsholm, Kokkedal og Rungsted, gør vi ombytning af udenlandsk kørekort så let som muligt. Her er en simpel trin-trin- guide til, hvordan processen typisk foregår: 

  1. Dokumentation: Først skal du samle den nødvendige dokumentation. Det kan omfatte dit udenlandske kørekort, en lægeattest, pasfoto og identifikation. 
  2. Ansøgning: Derefter skal du sende det til Borgerservice. De vil vurdere, om du kan ombytte kørekortet direkte, eller om du skal tage en ny teoriprøve eller køreprøve.
  3. Prøve (hvis nødvendigt): Skal du tage en prøve, kan du tilmelde dig vores holdstart, der klæder dig på til at bestå både teori- og køreprøven
  4. Ombytning og udstedelse: Når alle krav er opfyldt, får du dit danske kørekort udstedt.

Hvad koster ombytning af udenlandsk kørekort?

Prisen for ombytning af udenlandsk kørekort kan variere afhængigt af, hvilke prøver der er nødvendige. Hos Kørekort-Nu sørger vi for gennemsigtige og konkurrencedygtige priser, så du ved præcis, hvad du kan forvente. 

  • Ombytning af EU-kørekort: For kørekort udstedt inden for EU kan ombytning ofte klares uden prøver, hvilket holder omkostningerne nede.
  • Ombytning af kørekort fra lande uden for EU: Her kan der være ekstra omkostninger for teoriprøve og køreprøve


Se vores side om priser for at få et klar oversigt over, hvad ombytningen koster. Ellers kan du altid ringe til os på +45 60 92 01 00 eller sende en e-mail til Koereskole@Koerekort-Nu.dk.

Hvorfor vælge Kørekort-Nu?

Hos Kørekort-Nu har vi mange års erfaring med ombytning af udenlandsk kørekort. Vi kender de danske regler og lovgivning indgående og sørger for, at du får den rette vejledning fra start til slut. 

Fordele ved Kørekort-Nu

  • Erfaren med ombytning af udenlandske kørekort
  • Hurtig og effektiv service
  • Gennemsigtige priser uden skjulte omkostninger
  • Høj succesrate med elever, der består første gang

Kontakt os idag for ombytning af udenldansk kørekort

Er du klar til at ombytte dit udenlandske kørekort til et dansk? Du kan kontakte os via +45 60 92 01 00 eller sende os en e-mail på Koereskole@Koerekort-Nu.dk. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål og guide dig gennem processen – fra første ansøgning til færdigt kørekort!

English classes

Call telephone

+45 60 92 01 00

Tilmeld dig et hold

Ønsker du at forhøre omkring tilmelding af et hold, så kan du kontakte os via. kontaktformularen her.